tisdag 17 maj 2011

Mjölk- och äggfri Risifrutti

Jag ljög för er. I går gjorde jag faktiskt EN ansträngande sak, nämligen en kastrull risifrutti åt lilla A. Hon brukar få det till mellanmål tillsammans med lite frukt eller hemmagjord bärkräm. Det är lite svårt med mellanmålsalternativ till henne eftersom mycket av mellanmålen innehåller det hon inte tål, det blir ofta att vi får göra mycket från grunden och vi har lärt oss att man kan göra otroligt mycket på egen hand. Vi blev därför glada när vi hittade detta receptet, risifrutti mättar och är dessutom nyttigt om man väljer risdryck som är berikad, plus att man själv kan reglera mängden socker. Sen tycker hon om det också och det är en väldig fördel =)

Mjölk- och äggfri Risifrutti
1 dl grötris
4 dl rismjölk (gärna kalciumberikad)
4 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker

Koka grötriset med rismjölken i 3-4 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp under omrörning. Låt det hela puttra på svag värme under lock tills det fått den konsistens ni vill ha. Tänk på att den tjocknar ytterligare när den fått stå ett tag.

Vill man kan man mixa Risifruttin till en slät "gröt" (det gjorde vi i början innan lilla A hade vant sig vid bitar), det går också bra att mosa lite med en gaffel om riskornen skulle vara för stora.

Den går utmärkt att frysa in, vi brukar mäta upp lagom stora portioner i aluminiumformar (bullar/ muffins) så är det bara att ta fram en och tina i kylen.

Dagsfärsk Risifrutti med hemmagjord bärkräm på hallon och jordgubbar.

1 kommentar:

  1. Så gott det ser ut, Får mormor smaka lilla A?
    Finna blommer o örter ni har planterat hoppas bara dom vår nu vara ifred för små långa fingrar.
    Ha det bra med er alla Mamma

    SvaraRadera