Nej det blir till att introducera sakta, tar mjölken först eftersom det är det största "problemet" i matlagningen. Äggen kan vänta, därav att jag gjorde en äggfri sockerkaka i lördags. Här kommer receptet för er som är nyfikna, den blev jättegod så prova gärna ni också!
Sockerkaka utan mjölk och ägg
175° i 30-35 minuter
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl flytande margarin (Milda Culinesse är mjölkfri)
2 dl vatten
Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör till en jämn smet (jag använde stavmixern). Häll den i en smord, bröad (mjölkfritt ströbröd) form (1,5 liter). Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.
PS. Lilla A äter naturligtvis INTE mjölk- och äggprodukter. Utan det är BARA jag som sakta återupptar min gamla kost igen.
Tack för recept den ser mycket god ut kommer gärna en dag och smakar och umgås med er och så klart mest lilla A. kram mamma
SvaraRadera