tisdag 12 april 2011

Sockerkaka utan ägg

Vi har ju slutat med amningen, det var några veckor sedan, men jag har ännu inte kommit igång med mjölk och ägg. Förra veckan drack jag laktosfri mjölk och det funkade fint. I fredags åt jag en liten bit Twix och blev urkass i magen. I lördags gjorde jag ett uppehåll och igår provade jag med en tesked vanlig mjölk (inte laktosfri). Jag tror att det funkade, fick inte ont i magen i alla fall, men jag tänker inte hälla i mig för det utan jag ökar lite succestivt nu i några dagar. Vet faktiskt inte varför jag fick så ont i magen av Twixen, det blev kanske en chok för magen. Sen blev det kanske inte bättre av att jag åt vitlöksdressing, med ägg i, på kvällen.

Nej det blir till att introducera sakta, tar mjölken först eftersom det är det största "problemet" i matlagningen. Äggen kan vänta, därav att jag gjorde en äggfri sockerkaka i lördags. Här kommer receptet för er som är nyfikna, den blev jättegod så prova gärna ni också!

Sockerkaka utan mjölk och ägg

175° i 30-35 minuter

3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl flytande margarin (Milda Culinesse är mjölkfri)
2 dl vatten

Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör till en jämn smet (jag använde stavmixern). Häll den i en smord, bröad (mjölkfritt ströbröd) form (1,5 liter). Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.



PS. Lilla A äter naturligtvis INTE mjölk- och äggprodukter. Utan det är BARA jag som sakta återupptar min gamla kost igen.

1 kommentar:

  1. Tack för recept den ser mycket god ut kommer gärna en dag och smakar och umgås med er och så klart mest lilla A. kram mamma

    SvaraRadera